BACALAUREAT 2015. E oficial: Regulile examenului, modificate cu trei zile înainte de începerea probelor scrise

Ministerul Educaţiei a modificat regulile examenului, cu trei zile înainte de începerea probelor scrise. În sesiunile din acest an ale examenului de bacalaureat, lucrările scrise ale elevilor vor fi corectate în alte judeţe decât cele din care provin, potrivit unor modificări făcute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS). Totodată, prin actul normativ publicat recent au fost schimbate datele la care vor fi afişate rezultatele.

Ordinul MECS nr. 4265/2015 pentru modificarea şi completarea Ordinului MEN nr. 4430/2014 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2015 a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 456 din 24 iunie şi se aplică de la data publicării, notează avocatnet.ro.

Reprezentanţii ministerului au decis ca, în cadrul sesiunilor din 2015 ale examenului de bacalaureat, lucrările scrise ale elevilor vor fi corectate în alte judeţe decât cele din care provin.

Potrivit calendarului actualizat al sesiunii iunie-iulie pe 7 iulie se vor afişa rezultatele (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00–20:00), iar în 8-9 iulie se vor rezolva contestaţiile, urmând ca abia în 10 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Atât elevii, cât și părinții sunt nemulțumiți și spun că schimbarea nu va aduce nimic bun decât haos. „Este strigător la cer, ce faceţi acum, în timpul BAC-ului! Prin apariţia Ordinului 4265 din 23.06.2015 aţi introdus expresia „se poate prelungi data de afişare a rezultatelor”, ceea ce dă peste cap tot ce urmează, respectiv înscrierile la facultăţi, care încep din data de 13 iulie şi oricum data de afişare a rezultatelor 10 iulie e foarte târzie, dar prin acest Ordin veţi crea un haos total!”, ne-a scris o mamă pe adresa redacției.

Aceasta îi transmite un mesaj ministrului Educației. „Oare de ce aceşti absolvenţi sunt consideraţi cei mai periculoşi infractori… nu avem încredere în supravegherea de către profesori la BAC, îi filmăm, iar acum le trimitem şi lucrările în lume. Oare câte lucrări se vor pierde, oare ce mai pregătiţi pentru aceşti copii. Eu, în calitate de părinte, pot să spun că mi-am pierdut toată încrederea”, a mai scris aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.