Subiectele la Bacalaureat 2013: probele Economie, Fizică, Informatică, Biologie

Peste 165.000 de absolvenţi de liceu au susţinut, astăzi, ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 – proba la alegere, în funcţie de profil.

Absolvenţii de liceu şi-au ales una dintre următoarele discipline: Biologie, Geografie, Fizică, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Chimie, Economie, Psihologie, Filosofie sau Sociologie. Cei mai mulţi au optat pentru disciplina Biologie. Adevarul.ro prezintă subiectele la toate materiile

Subiectele la  Economie:

Subiectul I: A: Elevii au avut de comentat cinci afirmaţii, dacă sunt adevărate sau false.
B. De scris o sintagmă sau un cuvânt, astfel încât propoziţia de mai jos să devină adevărată: “În ţările cu economie dezvoltată, resursele economice sunt abundente”.

Candidaţii au mai avut de completat un tabel cu cererea şi oferta în care se dădeau preţul şi cantitatea oferită şi se cerea să se adauge în tabel cantitatea cerută în situaţiile următoare:

a. Să completeze părţile lipsă ale tabelulului:
– De dat valorile corespunzătoare
– De calculat coeficientul de elasticitate al ofertei în funcţie de preţ, în situaţiile în care preţul creşte de la două unităţi monetare la trei unităţi monetare.
– De trasat graficul eficienţei.

Subiectul II. Candidaţii au avut de rezolvat două probleme:
A – de calculat preţul, de calculat costul total. La subpunctul 2 candidaţii au avut de scris despre productivitatea marginală a capitalului.
B – Sensul modificării dobânzii dacă suma împrumutată şi rata dobânzii rămân neschimbate, iar timpul de rambursare se înjumătăţeşte.

Subiectul III
1. De definit piaţa muncii, de exemplificat trei forme de venit ale factorilor de producţie, de dat un exemplu cu valori numerice în care să ilustreze modificarea volumului tranzacţiilor, când viteza de rotaţie a banilor creşte mai puţin decât creşte masa monetară.
2. De explicat rolul bursei de valori în finanţarea activităţilor economice.

Subiectele la Informatică:

Vezi toate subiectele aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.