BAREM BAC 2013 MATEMATICĂ şi ISTORIE: BAREM şi SUBIECTE, în timp real pe Gândul,info – UPDATE

BAREM BAC 2013 MATEMATICĂ şi ISTORIE Gândul publică aici în exclusivitate subiectele la BAC 2013 primite de elevii care susţin miercuri proba scrisă obligatorie a profilului, la MATEMATICĂ  sau la ISTORIE, în funcţie de profilul urmat de elevi. Subiectele şi baremul vor fi publicate imediat ce vor fi disponibile şi vor putea fi făcute publice.

UPDATE 15.10 BAREMUL la Matematică / Matematică-Informatică

 

UPDATE 15.10 BAREMUL la Matematică Pedagogic:

 

UPDATE 15.05 BAREMUL la Matematică Tehnologic:

UPDATE 15.00 BAREMUL la Matematică Ştiinţele Naturii:

UPDATE  14.55 Barem Istorie:

UPDATE 12.30 Din cauza unei defecţiuni care a avut loc de dimineaţă la metrou, în câteva licee din capitală se susţine a doua rundă a Bacalaureatului de astăzi. Un exemplu în acest sens este Liceul Teoretic “Nichita Stanescu”.

UPDATE 11.20 Subiectele de la ŞTIINŢELE NATURII. CLICK PENTRU A MĂRI!

UPDATE 11.10 Elevii de la Pedagogic au avut de rezolvat la Matematică:

Subiectul 1: funcţii, procente şi geometrie

Subiectul 2: legi de compoziţie.

Subiectul 3: matrice şi sistem matrice

UPDATE 10.55 “Un Fleac”, aşa au catalogat absolvenţii de la Tehnologic subiectele primite astăzi.

La primul subiect ei au avut de rezolvat şase cerinţe, printre care să facă calculul unor radicali. Ei au avut de rezolvat şi cosinusuri, dar şi o problemă în care trebuiau să calculeze cât va costa un produs, al cărui preţ actual este de 10 lei, după o scumpire cu 10%.

La al doilea subiect au avut matrici şi polinoame.

La al treilea subiect, elevii de la Tehnologic au primit o analiză matematică din Integrale.

UPDATE 10.45  Elevii care susţinut astăzi proba la Istorie au avut de scris, la subiectul numărul 3, un eseu despre formarea statului modern român. Un alt subiect a fost despre disidenţa comunistă.

CLICK PENTRU A MĂRI subiectele de la Istorie

UPDATE 10.40 Subiectele de la Matematică – Informatică

La proba de MATEMATICĂ 2013, la profil real – Matematică-Informatică, la subiectul 1 elevii au primit funcţii, logaritmi şi vectori.

La subiectul al 2-lea elevii au avut de rezolvat matrici şi polinoame.

La cel de-al treilea subiect elevii au avut de rezolvat funcţii şi ecuaţii.

CLICK PENTRU A MĂRI subiectele primite azi de elevii de la MATE-INFO

SUBIECTE BAC 2013 UPDATE: În unele centre, proba de matematică a început mai târziu din cauza unei defecţiuni la Metrou Unirii. Poliţia stă în curtea liceelor pentru siguranţă, transmit reporterii gândul, care sunt la faţa locului.

SUBIECTE BAC 2013 – SURPRIZĂ: elevi eliminaţi în urma primei probe – NU au fost lăsaţi să intre în sală

Şapte candidaţi la bacalureat de la Liceul Bolintineanu au fost eliminaţi din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă la proba de limba şi literatura română, susţinută luni, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Decizia, luată marţi de Comisia de Bacalaureat a municipiului Bucureşti, vine ca urmare a faptului că asupra celor şapte elevi care au susţinut proba scrisă de limba şi literatura română la centrul de examen al Liceului “Dimitrie Bolintineanu”, luni, “au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă – copiuţe, cărţi cu rezolvări, telefoane mobile etc”, se arată în comunicatul ISMB.

“Dovezile au fost găsite în timpul percheziţiei corporale realizate de ofiţerii de Poliţie, care au descins în centrul de examen şi consemnate în procesele verbale transmise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Percheziţiile au fost efectuate asupra a 41 de absolvenţi prezenţi la examen”, mai precizează reprezentanţii ISMB.

Lucrările elevilor eliminaţi din bacalaureat vor fi anulate, potrivit sursei citate.

Unii elevi s-au prezentat în această dimineaţă la liceu să dea proba la matematică, dar nu au fost lăsaţi să intre în sală.

Gândul vă prezintă SUBIECTELE şi BAREMUL la toate cele patru variante de subiecte de la MATEMATICĂ, dar şi de la ISTORIE de  la BACALAUREAT 2013, imediat ce acestea vor fi disponibile şi vor putea fi făcute publice.

Pentru proba de obligatorie a profilului s-au înscris 174.555 de elevi, dintre care cea mai mare parte vor da examenul la MATEMATICĂ – 136.964, iar 37.965 vor susţine proba la ISTORIE.

Cele mai mari emoţii pentru ziua de miercuri le au candidaţii care au ales să dea matematica la BACALAUREAT 2013. În ultimii trei ani, de când s-au introdus camerele de luat vederi în sălile de examen, MATEMATICA este proba la care pică cei mai mulţi dintre elevi. Candidaţii din anii trecuţi s-au plâns că subiectele de la matematică au fost grele şi de multe ori din noţiuni pe care ei nu le-au făcut la clasă. Din acest motiv, oficialii de la Ministerul Educaţiei au spus că din acest an subiectele nu vor mai fi M1 -M1- mate-info- tehnologic, M 3- ştiinţele naturii şi M4 – pedagogic, ci se vor da diferenţiat pentru fiecare dintre profiluri.

SUBIECTE BAC 2013 MATEMATICĂ – subiecte diferite

Astfel, anul acesta, problemele pentru MATEMATICĂ vor fi  diferite pentru elevii de la Matematică- Informatică, Pedagogic, Ştiinţele Naturii şi Tehnologic. Spre deosebire de anul trecut, elevii de la REAL ŞI TEHNOLOGIC nu mai  primesc aceleaşi subiecte la BACALAUREAT 2013.

Metodologia de organizare a examenului arată că la proba scrisă la disciplina matematică  sunt evaluate competenţele dezvoltate pe parcursul învăţământului liceal, în conformitate cu programele şcolare pentru clasele a IX-a – a XII-a, în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2013. Subiectele date la Matematică vor evalua ceea ce au învăţat elevii în cei patru ani de liceu, dar şi cât de bine cunosc programa pentru examenul de bacalaureat.

La Matematică, elevii primesc trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii. Pentru toate cele trei subiecte elevii vor fi punctaţi pentru capaitatea lor de rezolvare a problemelor date. Candidatul este punctat şi dacă rezolvă parţial fiecare cerinţă. Baremul publicat de EDU.RO arată că se punctează corespunzător oricare altă metodă de rezolvare corectă a problemei.

Ce subiecte au primit elevii de la MATEMATICĂ  în 2012

SUBIECTE BAC 2013. MATEMATICĂ şi ISTORIE: SUBIECTE şi BAREM. La proba de MATEMATICĂ din 2012, pentru  M1 şi M2  elevii au primit trei subiecte, dintre care cel de-al treilea a fost considerat cel mai greu. Subiectele de la Matematică pot fi din  ecuaţii exponenţiale, inecuaţie, matrici şi polinoame,  funcţii derivate şi limite.

Până acum, majoritatea liceenilor din toate judeţele au susţinut la nivel local două sesiuni de simulare la MATEMATICĂ, sesiuni ale căror rezultate nu au fost deloc îmbucurătoare. De exemplu, în Capitală, doar 45% dintre elevii care au participat la simularea probei de matematică a examenului de BACALAUREAT 2013 au reuşit să ia note de trecere.

Elevii care dau istorie trebuie să ştie Istoria României

SUBIECTE BAC 2013. MATEMATICĂ şi ISTORIE: SUBIECTE şi BAREM. La proba scrisă de Istorie,  elevii vor primi trei subiecte din Istoria României, dintre care unul va fi un eseu din istoria contemporană. Fiecare dintre cele trei subiecte vor fi notate cu câte 30 de puncte. Proba de Istorie nu pune de obicei elevilor de la profilul uman, care îşi aleg în majoritate această disciplină la examen.

Spre deosebire de Matematică, la Istorie, metodologia de organizare a examenului arată că proba scrisă la disciplina Istorie evaluează competenţele dezvoltate pe parcursul ultimului an de liceu în conformitate cu programele şcolare pentru a XII-a, în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2013.

Subiectele date la Istorie vor evalua ceea ce au învăţat elevii despre Istoria României şi cât de bine pot face conexiuni între evenimentele istorice.

Scandalul de la proba de română sporeşte exigenţa

SUBIECTE MATEMATICĂ şi ISTORIE BACALAUREAT 2013. Elevii trebuie să se aştepte la exigenţă din partea profesorilor. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că profesorii vor avea toleranţă zero pentru copiat, la fel cum au avut şi la proba de limba română, care a debutat cu un scandal la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală. Toată conducerea instituţiei de învăţământ a fost demisă şi întreaga comisie de BAC 2013 a fost schimbată. Autorităţile continuă ancheta la liceu, iar directoarea a fost audiată de procurori la Poliţia Capitalei, ea recunoscând că a luat bani de la elevi pentru a-i ajuta la examen.

Cu toate acestea, ministrul Educaţiei a declarat  că proba de română nu seva  relua, deoarece niciuna dintre variantele de subiecte la proba scrisă la Limba Română de la Bacalaureat nu a fost publicată înainte de începerea examenului. De asemenea, oficialii de la minister spun că în sistemul informatic supravegheat de STS nu a existat nicio breşă în reţeaua informatică.

Reguli pentru Bacalaureat 2013

În cazul în care elevii au asupra lor materiale/obiecte nepermise în sala de examen, sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora. Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşeta/geanta etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declaraţie tip în care se menţionează numele şi prenumele şi obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale. Elevii  nu au voie să staţioneze pe holuri mai mult de 5-7 minute. La intrare în sală, elevii sunt puşi să citească extrasele din Metodologie afişate pe uşa sălii de examen.

După ce au trecut de punctul de legitimare şi de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise în sala de examen), candidaţii se deplasează spre sala de examen, unde sunt repartizaţi conform tabelelor afişate pe uşi.

Potrivit metodologiei de examen, pentru elaborarea lucrării, candidaţii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme şi desene pot folosi numai creion negru.

Cei care vor să corecteze o greşeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. Regulamentul de organizare BACALAUREAT 2013 arată că în cazul în care unii elevi vor să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească însă timpul stabilit, primesc alte coli de examen.

În timpul examenelor, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile. Cei care vor fi prinşi copiind vor fi eliminaţi din examen.

Elevii intră în sală la 8.30

SUBIECTE BAC 2013 MATEMATICĂ şi ISTORIE: SUBIECTE şi BAREM. Examenul de marţi începe la ora 9.00 şi se va termina la ora 12.00. Elevii vor intra în săli în jurul orei 8.30, astfel încât să fie prezenţi când sunt date desigilate subiectele.

La intrarea în săli, elevii vor fi controlaţi de către profesorii din comisiile de examen pentru ca aceştia să nu intre în săli cu nimic altceva asupra lor în afară de cartea de identitate şi pixul pentru examen.

Procedura prevede că în centrul de examen un cadru didactic şi un membru al personalului de pază solicită la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate şi verifică dacă fotografiile corespund. Apoi, candidaţii sunt îndrumaţi spre sălile de examen.

CALENDAR PROBE SCRISE LA BACALAUREAT 2013

1 iulie 2013 –  Limba şi literatura română – proba scrisă

2 iulie 2013 –  Limba şi literatura maternă  proba scrisă

3 iulie 2013 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă

5 iulie 2013 – Proba la alegere a profilului şi specializări- proba scrisă

8 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor

12 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor finale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.