Bacul se va da fără camere de supraveghere! “Prea multe eleve se dezbrăcau din reflex”

eleve_bac_camereMii de elevi pot răsufla uşuraţi! Anul acesta, examenul de bacalaureat se va desfăşura fără camere de supraveghere, transmit surse oficiale din cadrul Ministerului Educaţiei. Decizia vine după ce, în cadrul simulărilor desfăşurate recent, numeroase eleve ar fi început, din reflex, să se dezbrace cu mişcări lascive la vederea camerelor, distrăgându-le atenţia colegilor.

Camerele de luat vederi, spun cadrele didactice, ar fi provocat şi anii trecuţi rezultate foarte proaste la Bac. “Ca adolescent, cum mai poţi să te concentrezi asupra lucrării când jumătate dintre colegele tale de clasă încep să-şi dezbutoneze cămăşile la vederea aparatelor de filmat? În condiţiile astea, e şi normal că atâţia tineri au picat, nu-i putem condamna”, a declarat Decebal Popescu, profesor de alchimie şi frenologie la un liceu din Mizil.

“O prostie”, a declarat un alt dascăl. “De ce nu vedem mii de eleve şi studente dându-şi toate alea jos în supermarketuri şi bănci? Pentru că acolo camerele sunt pur şi simplu ascunse un pic mai bine, ca să nu le declanşeze fetelor reflexele condiţionate.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.