BACALAUREAT 2014 se muta pe o noua platforma. Contractul de 4.5 mil euro al Ministerului Educatiei

61375055Intrarom va furniza Ministerului Educatiei servicii IT pentru desfasurarea mai multor programe ale insitutiei, valoarea contractului ridicandu-se la 18,5 milioane de lei, TVA inclusa (4,2 milioane euro) pentru o perioada de 13 luni.

Contractul a fost atribuit in urma cu o saptamana. Prin anuntul de participare, publicat in 20 aprilie, valoarea proiectul a fost estimata la 20 milioane de lei, TVA inclusa.

Oferta a fost depusa in asociere cu Siveco Romania si Power Net Consulting SRL. La licitatie s-au mai inscris UTI Grup, S&T Romania si consortiul format din Insoft Development&Consulting, Insoft Application si Romsys.

Serviciile IT vor fi utilizate intr-o platforma metodologica si informatica pentru organizarea si desfasurarea programelor “Admiterea in invatamantul liceal de stat”, “Bacalaureat”, “Certificare a calificarii profesionale”, “Miscarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar – Titularizarea”, “Euro 200” si “Bani de liceu” din sistemul educational preuniversitar
.
“Obiectivul general al proiectului il constituie eficientizarea structurii si proceselor necesare pentru organizarea si derularea examenelor nationale de admitere in licee, bacalaureat, miscarea personalului didactic si acordarea ajutoarelor financiare in sistemul de invatamant, prin dezvoltarea, pilotarea si implementarea unui cadru metodologic integrat si a unei platforme informatice la nivel national in sistemul educational”, se arata in anuntul de participare al licitatiei.

Finantarea proiectului va fi asigurata din fonduri europene.

Intrarom a fost infiintata in anul 1993 si este subsidiara Intracom Group din Grecia, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT&C din sud-estul Europei.

In 2012, compania a raportat o cifra de afaceri de 191,4 milioane de lei, in regres cu 13,7% fata de anul precedent, iar profitul net a coborat de la 1,44 milioane de lei la 250.775 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.